Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Karta- och kompassnavigation för nybörjare

2022-07-12 @ 19:30 - 22:00

Även om vi i sällan använder karta och kompass för att hitta rätt på ThT (åtminstone utanför våra propelleruppdrag) så är byggstenarna – fart-och kurshållning & att kunna uppfatta terräng utanför glasrutan alltid nyttiga att öva på.

Vi börjar med en kort genomgång av vår wikisida på ämnet varpå jag går igenom hur man praktiskt gör för att gå från ett par punkter på F10-kartan till en färdplan redo att använda. Alla deltagare kommer sen få en uppsättning brytpunkter som de ska bygga en färdplan på. Därefter gör alla ett försök att flyga sin färdplan, och så avslutar vi med debrief och gemensam tacview.

Alla flygplan (eller helikoptrar) kan delta och rekommendationen är att man flyger det som vanligtvis används på uppdrag. Vill man utmana sig kan man lämna moderniteten och ge sig an något utan HUD (eller stänga av den om man flyger hornet). De enda instrumenten som behövs för den här övningen är höjdmätare, fartmätare och magnetkompass (samt klocka, men den kan du lika gärna ha på armen).

Tidhållning kommer inte vara en del av övningen, men vill man inkludera det så är det naturligtvis fritt fram att göra det i sin egna färdplan.

Details

Date:
2022-07-12
Time:
19:30 - 22:00
Event Category:

Submit a Comment

Currently Registered (8)

1. Kingtiger45 A-10C II 2. Knugen Mosquito 3. Bouncer Mosquito 4. pahi Viper
5. Bankler F-5E 6. Jasnisse Albatross! Äntligen 7. insop Ka-50 Kan først etter åtte. 8. Manster TWR
Attendance: 8 / ∞

Registrations are closed for this event