Om Master Arms

Master Arms har idag ca 225 medlemmar. Omkring hälften av dessa är regelbundet med och flyger. Andras engagemang begränsas till att socialisera och prata flyg på Discord. Man väljer själv på vilken nivå man vill engagera sig. Det finns mycket att hämta för den som är ambitiös och vill lära sig!

 

Aktiviteter i Master Arms

Tisdagsträning

På tisdagar har vi träningskvällar. Ibland är det inte mer komplicerat än att vi flyger tillsammans på vår dedikerade server, där deltagarna organiserar sig själv och övar på vad de vill. Man kan flyga vilken flygplans- eller helikoptertyp man vill, men vi uppmuntrar att man lägger håller sig till en i början. Flygningen sker under ordnade former, med bemanning i torn och så vidare. Första gångerna man är med flyger man med som rotetvåa med någon mer erfaren och behöver således inte tänka så mycket på radiokommunikation. Andra kvällar har vi ett visst tema. Det kan vara någon som har förberett en kurs inom något område, eller att vi helt enkelt bestämmer att alla övar på en viss sak.

Torsdagsuppdrag

På torsdagar brukar vi flyga större, uppstyrda uppdrag. I regel brukar vi vara omkring 25-35 deltagare. Den som är värd för kvällen designar uppdraget, lägger upp briefing-material på hemsidan och ser till att det blir en bra upplevelse för alla deltagande. En person utses i god tid innan till chef (mission commander) och deltagarna delas in i grupper (flights), där varje grupp har en gruppchef (flight lead). Olika flygplanstyper kan vara tillgängliga olika kvällar, men i regel flyger vi mest F/A-18C, F-16C, F-14B, A-10C, AJS 37 och UH-1H. För att kunna vara med på så många uppdrag som möjligt är det bra att ha fördjupat sig i en av dessa moduler. De flesta uppdragen har ett PVE-fokus (dvs att fiender styrs av AI), men ibland förekommer PVP-element.

De här uppdragen kan vara ganska intensiva. Det är bemannade torn och stridsledning att prata med, procedurer att följa osv. Det finns alltid hög förståelse för att man som ny inte greppar allt direkt, men för att inte bli överväldigad rekommenderar vi i allmänhet att man varit med på en träningstisdag innan man deltar på ett uppdrag.

Övrig flygning

Förutom de schemalagda aktiviteterna flygs det nästan varje dag i mer avslappnade former. Vi har en dedikerad server som kör ett träningsuppdrag som rullar 24/7. Hoppa in i en röstkanal i Discord och se vad som händer! Alltid finns det någon som är flygsugen!

Vi söker inte bara piloter, utan även flyg-och stridsledare som vill vara med!

Vill du bli medlem? Se “komma-igång”-checklista här.

Master Arms Discord

Master Arms Discord är hjärtat i communityn. Här finner du all nödvändig information, diskuterar olika ämnen, samt planerar dina aktiviteter och får detaljer kring kommande uppdrag. För att vara medlem krävs att du registrerar dig.