Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Propellersöndag – Bootcamp

March 31 @ 20:00 - 22:00

RSVP: 24 04 01 – 19:30 (please sign-up asap though, as it makes things easier to plan)
Activity: Basic practice in props
Theatre: Normandy 2.0
Modules: Anything that has a spinny thing in front
Prerequisites: None

 

Information

Vind: 066/9
Startfält: Farnborough
Bana i användning: 240

Genomförande

Starta upp och taxa när redo. Stig till 3000 fot och flyg sydväst ca 8 nm till fältet Odiham som är vår övningsplats för första delen. Börja med övningarna:

Övning 1 går ut på att få en känsla för vid vilken fart som en stall inträffar i ditt plan och består av tre moment. Oavsett moment så går det snarlikt till. För att framtvinga en stall så behåller du höjden samtidigt som du drar av gasen till tomgång. När farten minskar kommer du behöva dra tillbaka stickan mer och mer för att behålla höjden – och snart har du en stall. När stallen inträffar så trycker du ner nosen och ökar på gasen ( och fäller in klaff/ställ om ute) för att åter få upp farten och sen stiger du tillbaka till 3000 fot.

A) Stall i ren konfiguration (Inga flaps och landningsstället infällt) & planflykt (rakt fram).
B) Stall i ren konfiguration & i en 45 graders sväng
C) Stall i landningskonfiguration (Ställ nere och flaps där du har dem för landning) & planflykt

Gör varje moment en eller två gånger och kom ihåg / skriv ner farterna för varje scenario. Notera skillnaden i fart mellan de olika scenariona. Du vet nu hur långsamt du kan flyga ditt plan vid landning utan att katastrofen inträffar. Varför är det här viktigt? Jo, för att om du har för hög fart på finalen så kommer du behöva en väldigt lång bana för att få ner farten för landning, och en lyx som långa banor har vi inte alltid.

Övning 2 går ut på att kontrollera planet i den kritiska sista fasen innan landningen, finalen. Som pilot är ditt problem att sjunka ner till en viss höjd vid en given punkt – ~30 fot ovanför marken vid tröskeln till banan – samtidigt som du vid tröskeln har en fart som är ~10-15 mph över din stallfart. Om du ligger ovanför glidbanan så kanske du inte hinner sjunka ner i tid utan att din fart blir så hög att du inte kommer hinna landa.

Välj ut en punkt på marken en lämplig bit bort – en skorsten, lada eller något annat som du ser enkelt. Låtsas sen som att det är tröskeln till en landningsbana och påbörja en rak final mot det objektet med flaps och ställ nerfällda. Försök att hålla en fart som är ca 10-15 mph över stallfarten i landningskonfiguration som du identifierade i övning 1. Försök ligga på glidbanan samtidigt som du inte låter farten bli för hög eller för låg.
Om farten börjar öka så höjer du nosen en aning, och om farten minskar så trycker du ner nosen
Om du ligger under glidbanan så ger du lite mer gas, och om du ligger över glidbanan så drar du tillbaka lite på throtteln

Fortsätt finalen tills 500 fot, avbryt, stig upp till 2000 fot och försök igen. Gör detta 2-3 gånger.

Avslutningsvis prövar vi på detta kring Farnborough. Bana 24 är i användning och det är vänster trafikvarv som gäller. Anslut till trafikvarvet och gör ett par studs-och-gå. Gå rakt upp i varvet igen efteråt. Försök klara av 5 studs-och-gå innan sista landningen.

Details

Date:
March 31
Time:
20:00 - 22:00
Event Category:

Venue

Normandy

Organizers

Knugen
Fille

Submit a Comment

Currently Registered (7)

1. Knugen Mossie 2. JackFlash P-51 3. Goofy79 Spitfire/mossie 4. Fille Spit/Moss
5. Iquences Spit/109 6. Moltrestos bf 109 7. Agaton Spitfire
Attendance: 7 / ∞

Registrations are closed for this event