Planerade Aktiviteter

På Master Arms så sker planerade aktiviteter med jämna mellanrum. Det kan vara allt ifrån veckoaktiviteter, såsom Torsdagsflygningen och JFS (Flygskolan), till andra mindre frekventa flygningar som IL-2 (WW2), “Flyg & fläng” (Hkp) eller “Hardcore-söndag”. Det är fritt fram för samtliga medlemmar att planera uppdrag och aktiviteter och lägga upp de på MA’s Forum. En planerad aktivitet behöver ej vara ett avancerat uppdrag, utan ibland kan det bara vara en server som ligger uppe för medlemmar att spontanflyga på. Vid mer specifika uppdrag, där det ofta kräver lite förberedelser: Använd angiven mall nedan. Vänligen finn mer information om format och detaljer på länken Här.

 

TORSDAGSFLYGNINGEN (Tally-ho)

Den i dagsläget enda schemalagda aktiviteten är Torsdagsflygningen, som sker varje torsdag (ej under sommarsäsongen, samt kolliderande högtider) mellan 19.00 och 22.00. Torsdagsflygningen går ibland under benämningen ”Tally-ho-torsdag”, då vi strävar efter att vara så många som möjligt.

Se gärna Kalender för planerade aktiviteter, och besök Forumet för mer detaljerad information om kommande uppdrag!

Återstart för Torsdagsflygningen H2 2017 sker 24 augusti.

MINIMUMKRAV FÖR ATT DELTA PÅ TORSDAGSFLYGNINGEN:
  • Behärska grunderna i det flygplan du flyger den aktuella kvällen (Uppstart, allmänna system osv..).
  • Kunna navigera visuellt utan F10-karta eller förprogrammerade waypoints i bra väderförhållanden.
  • Kunna ansluta, samt visuellt följa rotechef eller grupp utan att ständigt tappa bort dem.
  • Ha en rimlig förståelse för de gemensamma procedurer MA tillämpar vid start och landning (t ex, rotestarter och bryt över bas vid landning i grupp)