Flyg o Fläng V21

Exempelvis uppdrag, träningar etc.
Knugen
Moderator
Moderator
Reactions:
Inlägg: 1468
Blev medlem: 21 nov 2014, 23:52
Namn IRL: Daniel
Ort: Stockholm

Flyg o Fläng V21

Inlägg av Knugen » 20 maj 2019, 12:39

Starttid / (Sluttid)
20190524-1930 (-2200)
Sista tid anmälan.
Ingen sluttid, först till kvarn på platser gäller
Typ av verksamhet:
- DCS Helikopterflyg
Version + Moduler:
- 2.5, UH-1H, Mi-8
Förkunskapskrav:
- Varje deltagare behöver kunna grunderna i sin helikopter - start, landning, flygning och navigering.
Hänglast kommer att vara en väsentlig del av uppdraget. För de som inte kommer hinna lära sig hänglast finns det personaltransportuppdrag att tillgå
Uppdraget utspelas i dåligt väder och radionavigering är ett måste. Alla som flyger behöver förstå hur sin helikopters radioutrustning fungerar ( se längre ner i posten för rekommenderad läsning)
Nödvändigheter:
Teamspeak 64-bit (LADDA NER)
DCS-SimpleRadioStandalone (LADDA NER)(INFO)
Övrigt:
-
Missionfil: (Laddas upp efter genomfört event)
-
Tacview: (Laddas upp efter genomfört event)
-
Bakgrund:
Efter en serie misslyckade försök att slå sig in på den amerikanska marknaden har Flyg och Flängs tappra personal tagit värvning i Georgiens kustbevakning, mitt under den första NATO-övningen i Svarta havet. Närvarande är hangarfartyg och örlogsfartyg ur US Navy samt enheter från Georgiens krigsmakt. Georgiens kustbevakning har under övningen även blivit förstärkta med helikoptrar av typ 'UH-1H' ur den amerikanska flottans förband.

Trots flera veckor av dåligt väder har övningen getts grönt ljus och är nu inne på dag tre utav fem. Vädret är fortsatt molnigt och regnigt och sikten är fortsatt dålig. För att assistera fartygen i övningen med transport, och för att utbilda nya piloter, har Georgiska kustbevakningens samtliga helikoptrar samlats i vid Batumi.

Piloternas primära uppgift kommer vara att flyga ut förnödenheter och personal till de fartyg som deltar i övningen. Parallellt till detta ska det även bedrivas spaning efter mindre fartyg som kan utgöra ett hot mot fartygen, efter att underrättelsetjänsten rapporterat om en ovanligt stor koncentrering av snabba motorbåtar i seperatistkontrollerade Sukhumi.

Sekundärt är de vanliga uppgifterna - försörjning av plattformar utanför kusten, patrull av farvattnen samt sjöräddning.

Ryssland, som inte tycker det är helt kosher att USA parkerat ett hangarfartyg så nära intill landets gränser, har utökat sina militära närvaro längs kusten och ryskt flyg i närheten av övningsområdet är förväntat.Rekommenderad läsning inför uppdrag:

UH-1H:
Chucks guide - speciellt avsnitt om radionavigering (kap. 14)

Mi8:
Chucks guide - speciellt avsnitt om radionavigering (kap. 14)

Bild
Bild